ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΤΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ


Πριν βιαστείτε να αντικαταστήσετε τα παλιά ξύλινα κουφώματα σας, θυμηθείτε πως οι χειροποίητες κατασκευές αξίζουν.

- Αποτελούν αναντικατάστατη παραδοσιακή τέχνη
- Διακρίνονται για την εξαιρετική τους αντοχή
- Διαθέτουν ξεχωριστή αισθητική

Η WOODECO έχει την τεχνογνωσία. Να θωρακίσει τα ξύλινα κουφώματα σας Ενεργειακά και να τα κάνει απαραβίαστα.

Ακόμα και τα πιο παλιά κουφώματα μπορούν να γίνουν σαν καινούρια πλήρως μονωμένα και αδιαπεραστα απο το καιρό και το θόρυβο!

Με την διαδικασία αναπαλαίωσης και αναβάθμισης των παλαιών ξύλινων κουφωμάτων που προτείνουμε, επιτυγχάνετε την απαραίτητη εξοικονόμηση ενέργειας χωρίς όμως να έχετε το υψηλό κόστος που απαιτείται για την αντικατάστασή τους, εξοικονομείτε ενέργεια και έχετε τους χαμηλότερους συντελεστές θερμικής αγωγιμότητας.

Παλιά τέχνη, σύγχρονη τεχνική!

Η τέχνη του ξύλου είναι από τα πιο παλιά. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η σύγχρονη τεχνική επεξεργασίας του. Η εταιρία WOODECO έχει πολλων χρόνων εμπειρίας στις χειροποίητες κατασκευές και ανακατασκευές κουφωμάτων.

Η μοναδική πατέντα με την οποία ανακατασκευάζουμε τα ξύλινα κουφώματα τοποθετώντας ενεργειακούς υαλοπίνακες, ένθετα παρεμβύσματα σιλικόνης, βελτιώνει την αντοχή και τη λειτουργικότητά τους. Καθιστώντας τα σχεδόν απαραβιάστατα, εχει την πιστοποίηση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και εγγυάται το υψηλότερο αποτέλεσμα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης των κουφωμάτων σας.

Μπορείτε να επιλέξετε το ενεργειακό τζάμι, τρίπλεξ άθραυστο τζαμι ή  με μεμβράνη ηχομείωσης για μέγιστα αποτελέσματα ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Η διαδικασία είναι απλή και δεν απαιτεί να μείνει ο χώρος ανοιχτός

1. αφαιρούμαι τα παλιά τζάμια

2. καθαρίζουμε και επισκευάζουμε τα τζαμιλίκια

3. βαθαίνουμε τις πατούρες

4. τραβάμε γκινισιες περιμετρικά στις κάσες και στα σημεία που έρχονται σε επαφή τα τζαμιλίκια.

5. τοποθετούμε διπλά τζάμια ενεργειακά

6. τοποθετούμε στην κασα τα τζαμιλίκια και τα ρεγουλάρουμε ώστε να λειτουργούν σωστά.

 

Μετατρέψετε τωρα τα παλιά ξύλινα κουφώματα σε ενεργειακά και κερδίστε σε:


Εξοικονόμηση ενέργειας

Με την ανακατασκευή των ξύλινων κουφωμάτων και την τοποθέτηση ενεργειακών τζαμιών, εξοικονομείτε ενέργεια και έχετε τους χαμηλότερους συντελεστές θερμικής αγωγιμότητας. Η WOODECO έχει μεγάλη πείρα στις ειδικές ξυλουργικές κατασκευές και με τη μοναδική πατέντα της ανακατασκευής ξύλινων κουφωμάτων συμβάλει στο μέγιστο στην εξοικονόμηση ενεργείας με το χαμηλότερο κόστος για τον καταναλωτή. Με μετρήσιμα στοιχεία από το Α. Π. Θ. η αναβάθμιση των ξύλινων κουφωμάτων σας σε ενεργειακά κατεβάζουν τη θερμική αγωγιμότητα στο 1,70 W/(m2*K) και επιτυγχάνουν ηχομείωση 32 db. Με αυτό τον τρόπο θωρακίζονται ενεργειακά τα παλιά ανακατασκευασμένα ξύλινα κουφώματα επιτυγχάνοντας ακόμα και καλυτέρα ενεργειακά αποτελέσματα από τις καλύτερες νέες κατασκευές. Για να παραχθεί ένα υλικό καταναλώνεται αρκετή ποσότητα ενέργειας, η οποία επιβαρύνει σημαντικά το περιβάλλον. Σύμφωνα με μελέτες, για την παραγωγή παραθύρων από PVC απαιτείται 8 φορές περισσότερη
ενέργεια από αυτήν που χρειάζεται για την παραγωγή ενός ξύλινου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με το Αμερικάνικο Υπουργείο Ενέργειας, η βιομηχανία αλουμινίου αποτελεί τον μεγαλύτερο καταναλωτή ηλεκτρικής ενέργειας κατά μονάδα βάρους προϊόντος. Για αυτό & εμείς προτείνομαι με οικολογική ευσυνειδησία την αντικατάσταση τον υαλοπινάκων & όχι τον ξύλινο κουφωμάτων.


Αντοχή

Το ξύλο έχει χαρακτηριστική αντοχή, είναι ένα φυσικό υλικό και αποτελεί την πιο σημαντική ανανεώσιμη πρώτη ύλη. Είναι εύκολα επεξεργάσιμο και αξιοποιήσιμο σε διάφορες αρχιτεκτονικές εφαρμογές. Τα ξύλινα κουφώματα και πατζούρια είναι διαχρονικά. Με την ειδική διαδικασία ανακατασκευής, τα κουφώματα γίνονται ενεργειακά, εξοικονομούν
ενέργεια και ενισχύεται η αντοχή τους. Τα διπλά και τριπλά λάστιχα τα οποία εφαρμόζουμε με την ειδική διαδικασία ανακατασκευής, δεν επιτρέπουν στην υγρασία να εισχωρεί και να διαβρώνει το ξύλο. Τα ξύλινα κουφώματα που είναι βαμμένα με λαδομπογιές και συντηρούνται σωστά κάθε 8 με 10 χρόνια, μπορούν να φτάσουν και να ξεπεράσουν τα 200 χρόνια ζωής, ενώ τα λάστιχα μπορούν να παρέχουν απόλυτη στεγανότητα για πάνω από 30 χρόνια.


Αισθητική

Το ξύλο είναι ένα αναντικατάστατο και η αξία του μεγάλη. Τόσο ως υλικό αλλά και ως ποιότητα και τεχνική κατασκευής. Η αισθητική που προσδίδουν τα ξύλινα κουφώματα και παντζούρια στον χώρο σας, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά είναι εξαιρετική και αξίζει να διατηρηθεί. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που φημίζεται για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της, συνδυάζοντας το ξύλο με την πέτρα -κυρίως στα ορεινά χωριά- προσδίδοντας ζεστασιά και φινέτσα στο χώρο, ενώ το εξωτερικό της οικοδομής παραμένει πιστό στην αρχική κατασκευή χωρίς προσθήκες και μετατροπές σε άλλο υλικό που αλλοιώνουν το χαρακτήρα της. Δεν είναι τυχαίο ότι κατασκευαστές κουφωμάτων από άλλα υλικά προσπαθούν στις βαφές τους να μιμηθούν την υφή του ξύλου. Τίποτα όμως δεν μπορεί να αντικαταστήσει το φυσικό υλικό.


Οικονομία

Μετατρέποντας τα ξύλινα κουφώματα σας σε ενέργεια, κερδίζετε διπλά: Η μετατροπή του κόστους είναι πολύ μικρότερη από την πλήρη αντικατάσταση, ενώ ταυτόχρονα η εξοικονόμηση ενέργειας μειώνει τις θερμαντικές δαπάνες. Το ξύλο διαθέτει 4.000 φορές υψηλότερη θερμομονωτική ικανότητα σε σχέση με όλα τα άλλα μέταλλα (βλ. Χάλυβα και αλουμίνιο). Στην Ελλάδα, συνηθίζεται να χρησιμοποιείται το αλουμίνιο, το οποίο αποθηκεύει το ψυχό και τη θερμότητα με αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος ελέγχου της θερμοκρασίας ενός εσωτερικού χώρου. Επομένως το καλύτερο που πρέπει να κάνετε όταν θέλετε να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα είναι να αντικαταστήσετε τις γυάλινες πλάκες με την ειδική τεχνική της ανακατασκευής ξύλινων κουφωμάτων και όχι να αντικαταστήσετε πλήρως τα κουφώματα.